Een basisopleiding voor 1* duiker kan, afhankelijk van je talent, in een drietal maanden.

Na het aanleren en demonstreren van verschillende basisvaardigheden in het zwembad en het volgen van een theorieles, mag je beginnen aan jouw doopduiken in open water. Deze gebeuren uiteraard onder begeleiding van één van onze ervaren monitors. Na 5 duiken en het demonstreren van enkele basisvaardigheden in open water behaal je het internationaal erkend brevet van CMAS 1* duiker.

De opleiding kan in principe op elk moment gestart worden, maar de beste periode om hiermee te starten is het najaar. Zo kan je mits enige inzet nog voor de zomervakantie het CMAS 2* behalen dat je meer mogelijkheden en autonomie geeft.

leren duiken1


Later krijg je dan de kans om je verder te bekwamen en je te verdiepen in onderwaterfotografie, onderwaterbiologie, technisch duiken, ...

Op onze clubduiken nemen we je mee naar Zeeland met zijn prachtige fauna en flora onder water.

Wat denk je ervan om op één‎ duik 30 kreeften tegen te komen of om een inktvis onder water te bewonderen ?

leren duiken2


In onze club organiseren we niet alleen clubduiken, maar ook duikreizen, weekends (met en zonder duiken) en tal van activiteiten, waarbij je je “buddies” ook boven water tot toffe vrienden maakt.

 

HOEVEEL KOST HET ?

Als nieuw lid voor de periode september 2023 tot december 2024 (16 maanden) bedraagt het totale lidgeld 270,00 €. Indien je instapt in januari, bedraagt het lidgeld 225,00 € (12 maanden). Het inschrijvinggeld voor de opleiding 1* duiker bedraagt 130,00 €.

Als er een tweede nieuw lid uit hetzelfde gezin aansluit dan wordt een korting van 5 € toegekend op het lidgeld.

In het lidgeld is inbegrepen :

  • lidmaatschap van onze club
  • inkom zwembad (2x per week)
  • gebruik van clubmateriaal tijdens trainingen
  • theorie– en zwembadlessen
  • newsflash
  • duikvergunning Muisbroek
  • lidmaatschap van NELOS
  • duikongevallenverzekering
  • 1* theoriecursus
  • duik– en logboek in tas


Een deel van je duikmateriaal voor openwater is ook via de club beschikbaar. Het gaat hier om hoogwaardig en veilig materiaal (inclusief duikcomputer) waarover onze leden gedurende hun opleiding tot 1* duiker (5 duiken) gratis kunnen beschikken.


Ook wie reeds een duikbrevet heeft is welkom ! Brevetten van andere federaties kunnen ingeschaald worden volgens NELOS/CMAS normen.
Zowel beginnelingen als reeds gebrevetteerde duikers kunnen enkele gratis proeflessen bijwonen, maar graag eerst een telefoontje of email.

 

Hieronder al een klein proevertje (Noordzeeduik van Joris Boden) :